Pretvorite svoje fotografije u umetnička dela uz najnoviju Prisma aplikaciju

15.07.2016.

Uncategorized

ellecta

Nova foto aplikacija je tu i već je osvojila srca mnogih korisnika iOS platforme.

Razvijena od strane ruske softverske kuće, Prisma Labs, Prisma aplikacija se predstavlja jednostavno kao “editor za Instagram”, ali ono po čemu se razlikuje od ostalih je upravo impresivan niz stilskih i umetnički nadahnutih filtera.

Ovde nije reč o standardnim filterima. Oni neće dodati blistavi sjaj vašem licu za savršeni selfi, niti će učiniti da pozadina na vašim slikama dođe do izražaja. Kombinacijom neuralnih mreža i veštacke inteligencije, ova aplikacija prevazilazi bazično filtriranje, čineći da vaše fotografije oponašaju umetnička dela velikih majstora poput Pikasa, Munka i Van Goga, a uz sve to, Prisma je minimalistički dizajnirana i jednostavna za upotrebu.

prisma_main

Kako se Prisma aplikacija koristi?

Prvo i osnovno, skinite aplikaciju sa iTunes App Store-a, potpuno besplatno. Budući da nema nikakvog društvenog niti ugovornog elementa, Prisma ne traži od korisnika da kreiraju nalog.

Onog trenutka kada otvorite aplikaciju, glavni ekran se deli na dve polovine – gornja vam nudi prikaz sa kamere, dok donja polovina nudi dugme za snimanje, dugme za rotaciju, opciju za podešavanja i slike iz vaše galerije. Nakon što odaberite fotografiju koju želite da “provučete” kroz Prisma filtere, biće vam ponuđeno da rotirate ili skratite sliku (crop). U sklopu sledećeg koraka, aplikacija će vam izlistati sve svoje filtere. Poput Instagrama, filteri se pojavljuju na dnu u karusel nizu i možete ih listati s leva na desno kako biste ih pregledali i isprobali. Jednom kada kliknete na željeni filter, na gornjoj polovini ekrana videćete kako vaša fotografija izgleda sa odabranim filterom, a takođe možete pojačati ili smanjiti efekat filtera prevlačenjem prsta preko probne verzije.

prisma-2-800x710

Podelite svoju fotografiju

Ukoliko ste spremni da je podelite, jednostavno pritisnite tastere za Instagram ili Facebook koji se nalaze iznad niza filtera. U meniju za deljenje pronaći ćete i opcije za deljenje putem mejla ili drugih aplikacija za deljenje fotografija.

Po difoltu, sve fotografije imaju Prisma vodeni žig u donjem desnom uglu. Kako bi ga uklonili, idite na Podešavanja i jednostavno prevucite prstom preko opcije Enable Watermarks. Uz sve to, videćete i opcije za čuvanje originalnih fotografija, kao i onih sa Prisma filterom.

prisma.0181e164141.original

Prisma u brojkama

Aplikacija trenutno nudi 33 različita filtera i dostupna je u 25 različitih zemalja, dok 300.000 preuzimanja dnevno dovoljno govori o njenom strmoglavom uspehu među ljubiteljima foto efekata. Iako za sada privilegiju da je koriste imaju samo korisnici iOS platforme, izlazak Android verzije najavljen je za kraj ovog meseca. Programeri iz Prisma Labs-a navode da rade na proširenju ove sofisticirane tehnologije na polju filtera za video i VR formate, što do sada nije viđeno ni na jednom tržištu.

I zato, šta čekate? Skinite Prisma aplikaciju i uverite se kako lako možete transformisati prozaične fotografije sa vašeg telefona u instant umetnička dela.

Prisma

Comments are closed.