Google Penguin Update

13.10.2016.

Uncategorized

ellecta

Google je prvi put pustio Pingvin update u aprilu 2012, kako bi isfiltrirao rezultate pretrage i izbacio spammy rezultate. Pingvin je zapravo update Google-ovog algoritma koji pronalazi linkove koji su neprirodni-linkove koji postoje isključivo u svrhe manipulacije Google-ovog algoritma.
Pingvin 4.0 je dugo očekivani update algoritma na svim jezicima, zvanično objavljen u septembru ove godine. Poslednji update, Pingvin 3.0 je bio 2014.

Sta je novo u vezi sa ovim update-om?

Pingvin se sada dešava u realnom vremenu, jer je deo Google-ovog core algoritma (za razliku od ranije, kada bi se refreshment dešavao periodično), što znači da će sajtovi biti penalizovani u skoro realnom vremenu, ali i pogodjeni sajtovi će imati priliku da se brže oporave od penala ako očiste svoj link profil i reše se loših linkova.

Google Pingvin je sada “segmentiran”, sto znači da će ovaj algoritam moći da gađa samo delove sajta, npr. stranice, a ne ceo domen, što je na duže staze bolja opcija za SEO. Međutim, ovo ima i lošu stranu jer će biti teže identifikovati ga, budući da ne pogađa ceo domen i da ce ostale stranice da se rangiraju dobro.

Comments are closed.